Pregatirea corespunzatoare a suprafetelor

Pregatirea corespunzatoare a suprafetelor pe care urmeaza a se aplica tencuiala soare2_1decorativa, respectarea recomandarilor pentru conditiile de clima la aplicare, precum si pregatirea tencuielii decorative, ca produs, reprezinta etape indispensabile pentru realizarea performantelor maxime.
Aplicarea tencuielilor decorative pe suport se va face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acestuia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei. Suprafetele pe care se aplica tencuiala decorativa trebuie sa fie rezistente, curate, desprafuite, uscate si degresate.


Betonul si tencuielile noi se lasa in mod obligatoriu cel putin 4 saptamani pentru uscare si maturare (carbonatare). In caz contrar exista riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia tencuielii sa distruga atat structura tencuielii cat si a pigmentilor. Cimentul intarit se indeparteaza mecanic.
Stratul final de adeziv pentru termosistem se matureaza in minim 7 zile de la punerea sa in opera.Acest lucru se coreleaza si cu temperatura mediului ambient, termometru-exterior-din-material-plastic~7100246cu cat scade temperatura cu atat se mareste timpul de uscare mai mult.
Temperatura mediului nu trebuie sa fie mai mica de 10 grade, chiar si dupa aplicare, intrucat uscarea nu se face corespunzator, compromitand astfel calitatea si rezistenta lucrarii in timp.
Temperatura mediului nu trebuie sa depaseasca 30 de grade si se va evita aplicarea produsului pe fatada in perioada din zi cand suprafata este expusa direct razelor solare (temperatura suportului nu are voie sa fie mai mare de 30 de grade). Se va evita aplicarea produsului pe un perete incalzit de razele soarelui pentru ca tencuiala se usuca rapid, pelicula nu are timp sa se etaleze pe suport, aderenta este scazuta, pot aparea defecte (basicari, exfolieri, etc).
Se evita aplicarea tencuielii decorative in zilele ploioase sau cu procent de umezeala ridicat (mai mare de 65%).  1438781_ploaie-întuneric-desen-animat-nor-trist-furtună
O tencuiala decorativa ajunge la maturitate doar dupa uscarea in profunzime a acesteia, si doar dupa poate fii exploatata in conditiile recomandate de catre producator, de retinut ca cel mai mare inamic al defectelor care apar la
tencuiala decorativa este umiditatea prea mare, bruma si in general aceste conditii apar in general incepand cu sfarsitul luni octombrie.

Reclame

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s